SubEdit-Player a Windows 8

Polecane programy do wykonywania tłumaczeń i dopasowań, sposoby na synchronizację i inne działania wykonywane na napisach.
dejfit
Posty: 50
Rejestracja: 24 lis 2014, 14:09

SubEdit-Player a Windows 8

Post autor: dejfit » 26 lis 2014, 21:09

Czy udało się komuś uruchomić SubEdita pod WIN 8/8.1? Próbowałem kilka razy zgodnie z instrukcjami w poście 99 ale bez skutku. Na 7 udawało mi się odpalić...

Awatar użytkownika
Igloo666
Administrator
Posty: 77
Rejestracja: 23 paź 2014, 18:46
Grupa Hatak: Grupa Hatak
Kontakt:

Re: SubEdit-Player a Windows 8

Post autor: Igloo666 » 26 lis 2014, 21:36

A jaki błąd Ci wyskakuje?

Instalowałem SE na Windows 8 i poszło gładko, na 8.1 też działa dobrze, zainstalowałem najpierw sam program (bez wersji z kodekami itp), potem patcha na Vistę, w opcjach zgodności dałem "Uruchom jako administrator" i poszło (z kodekami K-Lite + Haali Media Splitter).

dejfit
Posty: 50
Rejestracja: 24 lis 2014, 14:09

Re: SubEdit-Player a Windows 8

Post autor: dejfit » 26 lis 2014, 21:41

Miałem prawie wszystkie błędy wymienione na tamtym forum. Po kilku godzinach walki w końcu się udało. Nadal kiedy odtwarzam w oknie to się krzaczy (czarne pasy na dole i po prawej stronie), ale już na pełnym ekranie wszystko śmiga.

Awatar użytkownika
toooomelo
Posty: 3
Rejestracja: 06 gru 2014, 22:08

Re: SubEdit-Player a Windows 8

Post autor: toooomelo » 06 gru 2014, 22:14

Vieslav pisze:... Sub-Edit, chociaż już nie jest rozwijany od lat, to wciąż najlepszy program do tłumaczeń...
Też mi się wydaje, że nie ma lepszego programu do "produkcji" napisów.

Vieslav pisze:...Może dałoby się namówić programistę programu napisy24, aby w wolniej chwili pochylił się nad problemem Sub-Edita...
Nowy SubEditPlayer to byłby hit! :)

Joanna
Posty: 3
Rejestracja: 14 sie 2015, 12:48

Re: SubEdit-Player a Windows 8

Post autor: Joanna » 14 sie 2015, 12:59

Po dłuższych zmaganiach udało mi się uruchoić SubEdita na Win 8.1.
Pozostały dwa problemy: nieprzezroczyste napisy i "rozpikselowany" obraz, które w Win 7 rozwiązywało się przez wyłączenie kompozycji pulpitu.

Czy udało Wam się uporać z tym w Win8?

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar warszawa